schommelstoel-kiezen

Hoe kies je de perfecte schommelstoel?

Dat het niet makkelijk is om de perfecte schommelstoel te kiezen, heb je de afgelopen uren ervaren. Je bent alweer even opzoek naar die ene schommelstoel die o zo mooi zou staan in de nieuwe babykamer. Moet je voor een modern ontwerp gaan met velvet of toch een vintage schommelstoel (zoals deze Thonet). Makkelijk wordt het je niet gemaakt.

De mooiste in het leven zijn dan ook niet makkelijk. In het geval van meubels is dat maar goed ook. Je interieur wordt onbetaalbaar (en bovenal propvol) als alles binnen handbereik is.

We gaan het je vandaag wel wat eenvoudiger maken. Schommelstoel.nl heeft namelijk het grootste aanbod verzameld. Van hangstoelen tot schommelstoelen, zolang het schommelt shoppen we het. Hieronder zijn een aantal vragen te vinden die jij aan jezelf moet stellen. Na dit korte lijstje weet je precies welke schommelstoel je moet kopen.

Ontdek je nieuwe schommelstoel!

We delen elke week in onze nieuwsbrief de leukste schommelstoelen van dit moment

Voor welke kamer ben je op zoek?

We weten dat het grootste gedeelte van onze bezoekers op zoek is naar een schommelstoel voor in de babykamer of woonkamer. Laten we eerlijk zijn, voor alle andere kamers is een schommelstoel niet heel logisch. In de slaapkamer gebruik je het voor je vuile kleding en in de werkkamer staat het maar in de weg.

Voor de babykamer zijn specifieke ontwerpen en materialen geschikt. Materialen die we niet kiezen, zijn leer en hout. Waarvoor dan wel? Denk aan stof, velvet en teddy. Het moet vooral lekker zacht zijn.

In de woonkamer kunnen we juist alle materialen weer tegenkomen. Dat kan dus net zo goed hout als stof zijn.


Wat is je budget?

Nooit een leuke vraag, maar toch nodig. Vintage is tegenwoordig erg aan de prijs, dus die kunnen we bij een beperkt budget wegstrepen. Xenos, Jysk en VidaXL hebben daarentegen een leuk en betaalbaar assortiment. Met enige regelmaat kom je daar een aanbieding vanaf € 100 tegen. Modellen onder dit bedrag zijn meestal je tijd niet waard. Je wilt namelijk wel een stevige stoel kopen.

Voor een paar jaar of langer?

Veel schommelstoelen komen dus in de babykamer terecht. Daarna hebben veel ouders er geen bestemming meer voor. In dat geval hoef je natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen. Wat je echter ook kunt doen, is een model kopen dat zowel mooi in de babykamer als ieder andere kamer staat. Dan kan je als je baby wat ouder is nog steeds van de stoel genieten. Veel mensen kiezen er daarom voor om een stoel te kopen die van sterke materialen gemaakt is. Dat wil zeggen geen goedkoop en licht hout, maar massief hout of andere krachtige materialen. Een kunststof zit of goedkoop kussentje? Ook dat is niet verstandig als je jarenlang van de schommelstoel gebruik wilt kunnen maken.


Nog een keer de belangrijkste tips op een rij

  • Bedenk voor welke kamer je de stoel nodig hebt
  • Hoeveel wil je uitgeven?
  • Wil je de schommelstoel jarenlang kunnen blijven gebruiken?